•  
  • Stripverhaal: Nooit meer bang voor de tandarts
  • Bezoekers op deze pagina: 18146

Amalgaam vervangen

Als je je amalgaamvullingen vervangen wilt hebben kun je dat aan elke tandarts vragen. Je hoeft er niet speciaal voor naar een biologische tandarts. Een biologische tandarts is niet een biologisch geteelde tandarts, maar een gewone tandarts die er iets extra bij doet zoals b.v acupunctuur of homeopathie. Hij of zij kan meten of je last hebt van je vullingen en voor welke vulmaterialen je alergisch bent. Ook kan zo'n tandarts meten in welke volgorde de vullingen het beste vervangen kunnen worden en bv alalgaam ontgiften.

Biologische tandartsen zijn meestal lid van de Nederlandse Vereniging voor Biologische Tandheelkunde (NVBT). Op de website van de NVBT staat wie er allemaal lid van zijn, wat ze voor extra's doen en of ze nog patiënten aannemen. De meeste zitten vol. Bij sommigen kun je langs voor advies, een eenmalig consult.

Nog wat tips voor het vervangen van vullingen. Als een vulling toch vervangen moet worden dan is het makkelijk, vraag gewoon of hij of zij er composiet in doet en omdat composiet de nieuwe standaard is is de kans groot dat je er vanzelf al composiet in krijgt.

Voordat een tandarts nog goede amalgaam vullingen vervangt heb je, naar mijn ervaring wat meer geduld en overredingskracht nodig. Meestal zal een tandarts eerst de andere problemen aan willen pakken, zoals caries en ontstekingen.

De tips: Verzorg je gebit goed, hoe minder gaatjes en andere problemen hoe eerder je aan het vervangen van de vullingen toe bent. Zorg voor een goede mondheigiëne (dit is voor tandartsen echt heel belangrijk, met een slechte mondheigiëne voelt elke extra behandeling voor een tandarts als water naar de zee dragen, want dan is je gebit namelijk zo vervallen en doen ze misschien een hoop voor niks), zie er verzorgt uit (vooral als je zegt dat je composiet vullingen mooier vind dan amalgaam vullingen). En natuurlijk wees duidelijk met wat je wilt.

Wil je tandarts je vullingen niet vervangen, zoek dan een andere, want sommige tandartsen zijn handiger met amalgaam dan met composiet en andersom. Tegenwoordig leren alle tandartsen op de opleiding standaard met composiet te werken dus als een tandarts niet al te lang geleden is afgestudeerd dan heeft hij of zij genoeg ervaring met composiet.

Ervaringen met vervangen van amalgaam vullingen

Ik ben benieuwd naar ervaringen van andere mensen van het vervangen amalgaam vullingen op hun gezondheid. Ik heb op de nulpuntgroep naar ervaringen gevraagd.

Frank Bonte:

Hi Sigrid,

Leuk gedaan die website.

Ik wil hierbij een ervaring met jullie delen.

Eens kreeg ik van mijn vriend (acupuncturist) een boekje over ik dacht dat de titel was "Almagaam een tijdbom in je mond". Een groen boekje, dat weet ik nog wel.

Nadat ik het gelezen had , dacht ik, nou als je dat door 2 deelt en dan de wortel trekt, dan is het nog steeds niet zo best me kwik in je mond.

Via een kennis die een apparaat had waarmee je de mondstromen van de kiezen kon meten heb ik volgens een bepaald patroon mijn kiezen ea van almagaam laen verwijderen. Dat waren er best we veel.

Er was een kies bij waar 3 vullingen boven op elkaar zaten. Ja, er zijn soms knutselaars bij onder de tandartsen. Je kon er een ledje op laten branden.!!!

Weet dat langs die kiezen meredianen (zeg maar telefoondraden) lopen die signalen doorgeven elders in het lichaam. Als zo'n telefoonlijn verstoord wordt kunnen er elders in het lichaam problemen onstaan.

Zo heeft mijn vriend door metingen kunnen aantonen dat bij patienten een kies met almagaam de oorzaak van klachten was. Volgens hem (zijn praktijkervaring) worden dan vaak stukken maag weggaald (maagzweer) terwijl de echte oorzaak een kies met almagaam was. Naderhand kwamen de klachten dan ook weer terug. Vele voorbeeelden heeft hij mij toen verteld. Maar de specialisten geloofden er niet in. (medridianen)

Ik wel. Dus ik heb al mijn almagaam stap voo stap laten verwijderen.

Volgens mij is dat mede een reden dat ik sindsdien weinig klachten meer heb gehad.

met vriendelijke groet, Frank

Peter Duyfjes

Dag Frank,

zeven jaar geleden heb ik via Electroacupunctuur eens laten meten hoe het met mij gesteld was, ik had 16 amalgaamvullingen en nog twee gouden toestanden.... Van de dertien hoofdgroepen klachten (ik heb inmiddels twee ordners vol info over kwik en zware metaalbelasting) herkende ik er bij mijzelf wel zeven...

Om kort te gaan, het amalgaam is verwijderd en vervangen door (uitgeteste)witte vullingen, so far so good, vele klachten en kwalen verdwenen. Van de twee gouden toestanden is vorig jaar een inlay verwijderd en vervangen door kunststof. Met nog EEN gouden kapje op een kies(links boven) dacht ik rustig verder te kunnen leven tot mijn chiropractrice tot drie maal toe uittestte dat een reeds jaren voortzeurende pijn in mijn(linker) duim alsmede pijn in mijn (linker)linker voet als gevolg van een ongeval meer dan 25 jaar geleden niet verdwijnen als gevolg van een(mogelijk) nog aanwezige hoeveelheid amalgaam onder het gouden kapje dat ongeveer 35 jaar geleden werd geplaatst. Hercontrole bij de electroacupuncturist bevestigde deze diagnose. Over enkele weken weet ik eindelijk of ik van deze ellende zal zijn verlost. Conclusie: meten is weten!!!

Groeten
Peter

Cyber Storm

Mijn 8 viervlaks vullingen, zaten vol. Mijn 4 2 vlaks idem. Ook een aantal tanden. Ik heb meerdere kronen. Deze ook vervangen. En later weer de PD kronen vervangen. Maar oordeel zelf.

Over organische en anorganische kwik kan ik heel wat vertellen. Zo ook mijn broer. Er zit een verschil in als je het laat uitboren en glaciomeer of 2 compontenten vullingen erin laat plaatsen. Let wel. De tandarts gebruikt tegenwoordig "mits hij hier mee bezig is een coverdam". Kwik zit ook in vis. Dit is organische kwik. Dat raak je gewoon kwijt uit je darmen. Methyl kwik krijg je door het kauwen van je kiezen. Anorganische kwik komt tegenwoordig ook voor in tonijn en zwaardvis lees ik net. Door het kauwen krijg je dampen in je mond die je inademd via je longen, wat zich in he zenuwstelsel nestelt. Kronen van palladium PD is een ook een soort metaal. Dit is heel schadelijk. Let wel voor wie er gevoelig voor zijn. Het kwik dat de schade aanricht in je lichaam. Kun je verwijderen door zink tabletten gedurende een jaar in te nemen?

Maar er zit dan nog een groot probleem, want je bloedcel zijn de verbindingen door anorganische kwik vernietigd. Zeg het maar zo. Dat is dan alleen nog te verwijderen door het innemen van chlorofiel. Ik zelf ben nu bezig met mijn darm epitheel. Deze moet beschadigd zijn. Want ik tolereer bijna geen groenten meer. Dit merk ik na 12 uur als ik heb gegeten. Het is iets aan het herstellen.

Ik gebruik 6 L-glutamine capsules per dag. Ik ontslak de candida. Met absintium compositum. Daarbij gebruik ik psylium husk, dat mijn stoelgang niet uitdroogd en verhard in mijn dikke darm. Ook gebruik ik collodiaal zilver. Dit voor mijn darmen. Want daar nestelt de candida zich. Even een ander verhaal. Ik gebruik sinds een paar dagen een magnetic power pulser. Dit werkt op 2 oplaadhare AAA baterijtjes van 1,5 volt. En 800 mah 1000 mah mag ook. Dit apparaat plaats je op de klieren in je nek, kaak holte "dat doe ik erbij. Daar ik vaak last heb als ik onder mijn kaak voel", onder je oksel en bij je liezen. Dus die plekken waar de lymfe klieren zitten. Je hebt er meer in je lichaam. Ook pak ik de buik aan mijn rechter kant. Pulst naar ik verneem 5 cm in onder je huid. Het dood virussen , bacterien en parasieten. Dat zijn plaatsen die niet bereikbaar zijn voor de bloedzapper. Deze heb ik ook besteld. Maar kijk naar deze man. http://video. google.com/ videoplay? docid=2095786730 805958061

Mvg,
cyber

Sigrid schreef:

!6 amalgaam vullingen dat ik best veel. Ik weet niet hoeveel ik er maximaal tegelijk heb gehad, 8 of meer. Hmm goud op amalgaam, is ook metaal op metaal en daar krijg je ook weer batterij werking van. Er zijn trouwens ook verschillende soorten amalgaam legeringen dus dat kan ook batterij effecten geven.

Frank Bonte

Hi Sigrid,

Meten en meten kan verschillen. Gewoon spanning en stroom meten. Mijn ervaring is als je amalgaam of metalen heb dan meet je vaak wel wat.

Maar de electro acupuntuur meting, mits de therapeut kundig is geeft veel informatie over de invloeden van verstoringen.

Sigrid, zou jij deze email berichten willen verzamelen - uittreksel - en op jouw website vermelden als extra informatie? Ook kun je ervaringen met ontsmetten, loszittende tanden ea en MMS vermelden Ik kan dan voor dit onderwerp, naar je leuke website verwijzen.

mvg, Frank