•  
  • Stripverhaal: Nooit meer bang voor de tandarts
  • Bezoekers op deze pagina: 05703

Gedragsregels

Op de website van de ACTA vond ik een lijst met gedragregels. Het klinkt allemaal heel streng, en het is ook best een strenge school, maar het houden aan de regels blijkt in de praktijk best mee te vallen. Het valt allemaal onder "profecioneel gedrag" waarop je beoordeeld wordt en waar je uiteindelijk 1 studiepunt voor krijgt.

Verder zeggen ze dat het heel belangrijk is om goed georganiseerd te zijn en dat blijkt ook zo te zijn. Je moet roosters en schema's overzichtelijk bijhouden en regelmatig op 3 verschillende systemen mededelingen checken. het is vooral ook heel belangrijk je op tijd in te schrijven voor tentamens, anders mag je ze niet maken.

Gedragsregels voor studenten

Er gelden gedragsregels voor studenten die zijn vergelijkbaar met de gedragsregels voor het werken in de gezondheidszorg.

Je mag geen aanstoot geven in gedrag, geen collega's in diskrediet brengen, je moet de privacy van patiënten respecteren en je houden aan de geheimhoudingsplicht. Je moet met mensen om willen gaan en je mag geen onderscheid maken in ras, geloof, geslacht of sociale status.

Voor de practica heb je kledingvoorschriften. Een wit pakje met korte mouwen en ontblootte onderarmen zonder: armbandjes, horloges of ringen. De kleding altijd schoon moet zijn want je moet hygiënisch werken.

Voor de communicatie moet je gezicht onbedekt zijn behalve tijdens de behandeling, dan draag je een mondkapje. (daarom doen tandartsen het mondkapje telkens op en af). Je mag wel een witte hoofddoek dragen (heb ik sommige studenten ook mee gezien).