•  
  • Stripverhaal: Nooit meer bang voor de tandarts
  • Bezoekers op deze pagina: 07391

Zomer 2007

Vanaf juni 2007

4 - 6 - 2007

Vandaag de tweede sessie van de endo in de 23. De tandarts studente nam mij mee naar een ander lokaal dan anders. We gingen naar endontologie. Het was nog al vol op de kliniek en dit leek haar wel handig. Het was ook druk op deze afdeling. Nu had ik volgens haar alle afdelingen gezien. Toen ik tussendoor even naar de wc ging zag een hele rij patiënten liggen die behandeld werden. Ze verdoofde niet en het deed wel pijn. Net als de vorige keer moest ik aangeven wanneer het pijn deed. Dat was als ze met een vijltje onderin het kanaal zat. Hoewel ze de ene keer dieper kwam dan de andere keer voor het pijn deed. Zal ik nog iets meer over de pijn vertellen? De klem voor de cofferdam op mijn kies deed pijn, de student zei dat dat wel wegtrekt en dat gebeurde ook, maar duurde even. Van het boren en lostrillen met een speciaal apparaatje voelde ik niets, maar er kwam wel een vieze geur af. Zelf het vullen met guttapercha stiftjes was bij de eerste paar stiftjes pijnlijk. Daarna ging ze deze stiftjes afbranden met een soort soldeer bout. Eerst werkte die helemaal niet, de tip moest er dieper in. Ze had hem ingesteld op 400 graden. Er kwam rook en een brandlucht af. Mijn tand werd heet en mijn tandvlees ook en dat voelde ik. Toen het klaar was haalde ze de klem er af met een tang en kreeg ik een elektrische schok.

Er liep daar een andere docent die zich aan mij voorstelde, Ik stelde me dus ook voor maar hij verstond mij niet vanwege de cofferdam in mijn mond, jammer. Hij droeg geen handschoenen en zei dat zijn handen schoon waren. Hij zei nog dat een boortje niet goed was en een vijltje ook niet. Wegpleuren die hap. Hij boorde nog wat met de langzame boor en zei dat het trilde, ik dacht vertel mij wat. Ze hadden daar ook een microscoop en gebruikte die. Dat ziet er erg raar uit zo'n microscoop boven je met iemand die erdoor kijkt. Omdat de microscoop maar op een klein gebied scherp is moest ik stil blijven liggen, moeilijk hoor, niet bewegen en vooral niet praten. Toen iemand anders de microscoop nodig had ging ze gewoon zo verder en zei ik dat dan ook niet stil hoefde te liggen, nou dat moest nog steeds. Ik mocht na de behandeling vragen stellen, meer toen het zover was wist ik niet zoveel meer te vragen. Toen ik daar zo stil lag werd ik slaperig en kreeg ik het warm. Aan het eind maakte ze een foto, eerder had ze er ook al een gemaakt, en ik zag nog iemand anders met net zo'n lapje als ik in mijn mond. Na de laaste foto was ze klaar, maar ik het dichtbijten ging niet echt lekker en ik vroeg of ze er nog wat af kon slijpen. Zo gezegd zo gedaan. Ze wenste me nog succes met de loting en ik haar met haar examen en toen gingen onze wegen uiteen. Er moet nog een mooie vulling op en dat gaat een andere student doen (een vierde jaars) die mij nog gaat bellen en dat zou nog even kunnen duren volgens haar. Ze zei ook dat ik bij de studie een voordeel zou hebben omdat ik de meeste behandelingen al ken. Ik denk dat het voordeel vooral is dat ik weet hoe het voelt. Ze bestudeerde ook nog even mijn gebit en zei dat het er goed uitzag en dat was wel handig want ze letten heel erg op je gebit zei ze.

Na de behandeling voel ik me raar, een beetje warm, slaperig, ziek en ongeconcentrred. Ik haal nog even verf omdat dat handig uitkomt (en laat veel dingen vallen...). Eenmaal thuis ga ik op de bank liggen en val in slaap. Na een paar uur wordt ik wakker en voel me prima.

 

6 - 6 - 2007

Ik heb vandaag de ib groep gebeld om te vragen of mijn gewaarmerkte cijferlijsten zijn aangekomen, nee dus. Ik moet ze nog eens sturen en dus weer naar de natuurkunde faculteit toe.

Gisteren een ontvangst bevestiging gehad voor de wedstrijd "de pen als lot genoot", ik heb deze site ingestuurd. Ben benieuwd.

 

6 - 6 - 2007

Vandaag heb ik mijn diploma's nog eens gekopieerd en de kopie├źn laten waarmerken. Die heb ik niet opgestuurd en ook niet gefaxed maar heb ik persoonlijk bij de ib groep langs gebracht. Dat was een goede tip van een collega van me. Dat had ik eerder moeten doen. Ik was er net op tijd (ondanks dat ik om gefietst had). De balie medewerkster nam ze in en zei dat ze ze door stuurd en ze er morgen zullen zijn. Ze controleerde wat er in het systeem stond, daar stond dat ze mijn cijferlijsten nog niet binnen hadden en de verklaring tot toelating ook niet.

 

13 - 6 - 2007

Ik heb een bevestiging van de inschrijving voor de loting ontvangen. Ik zit in lotingsklasse C (of had ik dat al gezegd?), Nog een maand en dan heb ik de uitslag.

 

3 - 7 - 2007

25 MOD, dat is de code, oftewel een vulling vervangen. Eindelijk een amalgaam vulling eruit. Er stonden er twee op het programma, maar de nieuwe studente kreeg er maar een af en de andere vervangen vonden zowel zei als de decent overbodig. Toch jammer, nu heb ik nog 3 amalgaam vullingen.

Voor ze begon waarschuwde ze me nog dat ze niet zo snel was... Ze heeft er bijna 3 uur over gedaan. Ze sleep het amalgaam langzaam weg en overal lag donkergrijs slijpsel. Toen ik halverwege naar de wc was en het uitspuugde zag lag de wasbak er vol mee (vermengd met een drupje bloed), toch niet zo goed voor het milieu. Toen ze de docent haalde pakte ik mijn dossier en las daar het behandelplan dat de eerste student geschreven had. Ik stond er toen niet zo best voor. Ik las ook het nieuwe behandelplan en daar waren mijn mondhygiëne enz een stuk beter maar werd wel verwezen naar dat het ooit slecht was, dus blijven instrueren. Dat is echt niet nodig, ik ben definitief veranderd.

Deze keer heb ik niet gepraat tijdens de behandeling om haar het werk makkelijker te maken. Op een gegeven moment droomde ik helemaal weg. Ze hield mijn kaak trouwens vast op een manier die wel pijn deed. Aan het eind had zij last van haar maar schouder en ik van mijn kaak.

Dit was de laatste keer voor de vakantie. Na de vakantie zal ze me bellen voor een nieuwe afspraak voor de laatste dingetjes.

Een paar dagen geleden kreeg ik een factuur van fa-med, waar 2 keer precies dezelfde behandeling op dezelfde dag in dezelfde tand in stond. Dus ik bellen om te klagen... Zegt degene aan de lijn: Heb je misschien twee vullingen in die ene tand? .... Ja dus, ik ook weer tevreden.

 

13 - 7 - 2007

Ik ben uitgeloot... kan het haast niet geloven. Maar zenuwachtig was ik de afgelopen dagen niet echt. Ik had er wel vertrouwen in. Goed nu is er nog wel een kleine kans om alsnog geplaatst te worden. Ik had de ib-groep trouwens snel aan de lijn. !8 juni krijg ik een brief. Ik ben wel benieuwd welk lotnummer ik heb gekregen. Ik had tijdens mijn werk gebeld en toen ik de uitslag had overviel de saaiheid op mijn werk me. Ik was van plan het werk te combineren met de studie en op zoek te gaan naar een inkomsten bron die beter combineerd. Maar nu wordt het echt tijd voor ander werk. Na mijn werk ga ik een winkel binnen en vind een boek met als titel: "agressie als uitdaging" van iemand die de spychische interpretatie van ziektes beschrijft en er stond een heel stuk over het gebit in, dus ik moest het hebben. Ook kreeg ik een vraag over tandheelkunde. Dus het is niet helemaal weg. Ik ga de website op een andere manier uitbreiden en kijken waar ik me de komende tijd mee bezig ga houden. En volgend jaar schrijf ik me weer in.

 

18 - 7 - 2007

Vandaag heb ik de uitlotingsbrief van de ib-groep ontvangen. Mijn lotnummer, in lotingsklasse C, is 251 en tot en met nummer 073 zijn ingeloot. Dus uhm ik ben wel goed uitgeloot... Ik vraag me af hoeveel mensen er meededen in deze lotingsklasse. Goed kans op herplaatsing kan ik nu ook wel vergeten, of er moeten nog 178 mensen toch wat anders gaan doen... lijkt me sterk.

 

21 - 7 - 2007

Het valt me op dat je op foto's de veranderingen van mijn gebit te volgen zijn:

Toen ik bij Pilips werkte (1999-2001) ben ik naar de tandarts geweest en mijn voor tanden zijn aardig opgeknapt.Daarna ben ik een hele tijd niet geweest, zie de laatste foto in het rijtje. Van mijn voortanden missen stukken en mij haar is dun.

De behandelingen zijn begonnen, een paar kiezen getrokken, op de linker foto is te zien dat ik de 15 mis, daar zie je een rood stukje.

Weer later, er is al een hoop gebeurt. Ik heb een goede mondhygiene en mijn haar is weer normaal. Helaas is de behandeling van mijn hoektand, de 13, te lang uitgesteld, hij is afgebroken. De eerste is vlak voor dat hij afbrak en de andere vlak erna.

Hier trek in een gekke bek, je kan zien dat ik onder 2 kiezen, de 36 en de 47 mis.

Zie hier de wonderen der tandheelkunde. Deze foto's zijn gemaakt op een feestje in mei 2007. De behandelingen zijn bijna klaar, mijn tanden zijn gepolijst en het front is opgeknapt op mijn boven hoektanden na. Mijn tanden zijn witter, ik voel me gezonder en energieker en volgens mij kan je dat ook zien.

Nu nog foto's van mijn gebit zelf voor en na...

 

14 - 8 - 2007

Krrr.., net nu ip op het punt sta de rekening voor de behandelingen te betalen - laat ja, ik weet het, komt door mijn gewoonte de rekeningen eerst te kopiëren - bijt ik op een stukje tand? Nee dat kan niet. Het is een stukje composiet vulling, afgebroken van de 22. De vullingen in die tand hebben een slechte randaansluiting. Ik voelde randjes waar dingen achter blijven haken.

Lees verder bij Herfst 2007