•  
  • Stripverhaal: Nooit meer bang voor de tandarts
  • Bezoekers op deze pagina: 07378

Mijn ervaringen bij de tandarts

Hier beschrijf ik mijn ervaringen met de tandarts. Nou ja tandarts... tandartsen, ik heb ze geteld... 29. 5 tandartsen, 3 assistenten en een modhygiëniste voor ik me inschreef bij tandheelkunde. 6 tandheelkunde studentes, 1 modhygiëne student, 6 teamleiders/docenten, een kaakcirurch met 2 assistenten, een studentte voor de endodontische herbehandeling samen met een assistent en een docent en een student met een docent bij de pijndienst.

Het zal nu wel duidelijk zijn dat ik een slecht gebit heb. Ik ga haast nooit naar de dokter, maar heel vaak naar de tandarts. Namelijk bijna elke week, ik ben er vaste klant en ik heb mijn werk er op aangepast.

Uit angst voor de tandarts ben jaren niet geweest. Ik probeerde er zo min mogelijk aan te denken en de kiespijn te negeren.

Sinds kort ben ik over mijn angst voor de tandarts heen. In 2004 heb ik mij als patiënt ingeschreven bij de kliniek voor tandheelkunde en mondhygiĆ«ne. Daar wordt je behandeld door studenten tandheelkunde. Ik kreeg een studente die veel praatte en precies vertelde wat ze deed. Dat was gerustellend, interessant, leerzaam en prettig. Als de verdoving niet goed werkte dan spoot ze gewoon wat bij. Dat werkte, mijn angst voor tandarts nam langzamerhand af.

Nu ben ik helemaal niet bang meer voor de tandarts en ga ik er met plezier heen. Toen ik eenmaal over mijn angst voor de tandarts heen was dacht ik tijdens de behandeling "dat lijkt me ook wel leuk om te doen", die gedachte werd steeds sterker... Ik vroeg me af of ik tandarts wilde worden.

Omdat een wervingstekst over een studie op mij te goed werkt - als ik die teksten lees wil ik alles wel studeren - ben ik boeken over tandheelkunde gaan lezen. Die waren bijzonder interessant en binnen de kortste keren had ik alle boeken uit de bibliotheek over tandheelkunde uit (ik moet er bij zeggen zoveel zijn het er niet, stuk of 15). Op een gegeven moment werd ik het twijfelen zo zat dat ik de knoop gewoon doorhakte. Nu weet ik het zeker ik word tandarts. Ik heb me ingeschreven bij de loting van tandheelkunde. Ik ben bij de opendag op locatie bij tandheelkunde geweest en dat was werkelijk geweldig.

Om het beschrijven van de tanden en kiezen makkelijker te maken gebruik ik hier de nummering die tandartsen ook gebruiken.

Lees verder bij wat vooraf ging